Què és una ballada? Un espai amb mirada contemporània i compartit per primera vegada entre dos artistes que no han treballat mai junts. Durant 30 minuts dialoguen a través dels codis i les eines que ofereixen la música i la dansa d’arrel.
Una proposta íntima i propera que connecta amb el públic de forma honesta.
En acabar la improvisació, artistes i públic comparteixen l’expriència a través d’un col·loqui.
El cicle Ballades s’inspira en les Cronexiones i, en aquest cas, obre la mirada cap a l’escena contemporània i d’arrel. El projecte és capitanejat per la Lali Mateu.
Reserva la teva entrada a info@latacones.es
Aportació 10 euros
Victor Pérez Armero
Ballarí de recorregut internacional, ha format part de les companyies Hiatus / Daniel Linehan (Bèlgica) i Cullberg (Suècia), i de les produccions catalanes Flamingos d’Albert Quesada i Rèquiem Nocturn de Pere Faura (Premi de la Crítica 2020 al millor ballarí), entre d’altres.
Format en dansa d’arrel tradicional a l’Esbart Sant Cugat i en dansa contemporània a P.A.R.T.S., entén la pràctica del moviment com una oportunitat i un recurs per pensar més enllà d’estructures tradicionals i desafiar estàndards normatius.
La seva última creació coreogràfica Rel i Grapa —en colaboració amb el seu germà i percussionista Raúl Pérez Armero— va estrenar a inicis d’octubre a Fira Mediterrània de Manresa.
Manu Sabaté
Manu Sabaté. Gralla, Tenora, Clarinet Baix, Clarinet, Saxo Baríton… format a l’ESMUC (Catalunya) i a la Sibèlius Academy (Finlàndia) és un músic inquiet i versàtil que partint de la música tradicional explora noves dimensions artístiques i busca cercar els límits dels instruments d’inxa que toca.
Ha publicat una vintena d’enregistraments discogràfics dels quals destaquen ICS ICS (2022) a duo amb l’acordionista Blai Casals per celebrar els vint anys de trajectòria conjunta i els tres discos d’Inxa Impro Quintet (primer Quartet): Out of trad (2017), Kind of Trad (2014) i All that Trad (2013). Tot sol ha produït la música de l’espectacle Fargar (dansa vertical inspirada en el fet casteller) i LOS una producció en què musicava la història compartida entre l’animal i l’ésser humà.
En l’àmbit internacional ha col·laborat amb el projecte Gaizca, amb el grup bretó Spontus amb qui ha publicat disc Spontus & Manu Sabaté i amb el grup polonès Janusz Prusinowski Kompania. També ha col·laborat amb la Sibelius Folk Big Band i amb el projecte FolkMus.